روغن ها عصاره گیاهانی هستند که به صورت غلیظ استخراج می شوند. به دلیل خواص بسیار زیادی که روغن ها دارا هستند، امروزه از آنها به صورت دارویی، موضعی و آرایشی استفاده های فراوانی می شود. یکی از پرکاربردترین روغن های گیاهی که فواید آن از نظر علمی به اثبات رسیده است و تحقیقات خوبی در رابطه با آن در حال انجام است، روغن بابونه نام دارد. در این مقاله می خواهیم فواید این روغن و تاثیرات آن را روی پوست مورد بررسی قرار دهیم.

درمان آکنه با استفاده از روغن بابونه

بدون شک داشتن چهره ای زیبا و سالم یکی از دغدغه‌های بسیار مهم افراد عنوان می شود. از جمله عواملی که در زیبایی صورت نقش بسیاری دارد، پوست است. هرگونه ضایعه یا چروکی که در پوست صورت ایجاد شود، به شدت در زیبایی افراد تاثیر گذار خواهد بود.

یکی از مشکلاتی که ممکن است افراد را در هر سنی به خود درگیر کند، ایجاد آکنه های پوستی است. دلایل متفاوتی وجود دارد که این ضایعه را در پوست ایجاد می‌کند که یکی از آنها باکتری ها و میکروب هایی است که به منافذ پوست نفوذ کرده و از این طریق سبب ایجاد التهاب در آن می شوند.

چربی های موجود در سطح پوست که به عنوان آکنه از آنها یاد می شود، برجستگی های بزرگ و قرمز رنگ همراه با چرک هستند که برای درمان آنها روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از روغن بابونه است.

روغن بابونه و خواص آن برای پوست

در این روغن موادی مانند: بیزابولول، چمازولن و فلاونوئید وجود دارد که به تسکین آکنه و درمان آن کمک بسیاری می‌کنند. این مواد با دارا بودن خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی خود عفونت های موجود در آکنه را کاهش داده و از این طریق به مرور زمان به از بین رفتن آنها کمک می کنند.

ترکیب بیزابولول تاثیرات درمانی بسیاری در کاهش التهابات پوستی دارد و برای سایر عفونت‌های ایجاد شده در سطح پوست نیز استفاده می شود. تحقیقات بسیاری که در این زمینه صورت گرفته است، نشان می دهد که روغن بابونه به دلیل دارا بودن کامازولن نقش بسیاری در بهبود التهابات ناشی از آکنه دارد. استفاده از این روغن به صورت موضعی روی نواحی آسیب دیده سبب درمان آن می شود.

روشن کردن پوست با استفاده از روغن بابونه

به دلیل شرایط آب و هوایی و آلودگی هایی که در آن وجود دارد، ممکن است رنگ پوست افراد دچار تغییراتی شود که این امر در زیبایی آنها تاثیرات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.

برای این منظور افراد همواره درصدد راه هایی هستند تا پوست خود را درخشان کرده و سبب روشن تر شدن آن شوند. افرادی که دارای فشار خون بالا هستند یا در اثر قرار گرفتن در برابر اشعه ماورا بنفش رنگ پوست آنها به مرور زمان دچار تغییر شده، بهتر است از روغن بابونه برای روشن تر کردن پوست خود استفاده کنند.

در واقع یکی از مزیت های بسیار مهم این روغن پاکسازی پوست و روشن کردن آن عنوان می‌شود. استفاده از کرم حاوی این روغن و استفاده موضعی از روغن بابونه به صورت طبیعی سبب روشن تر شدن پوست خواهد شد. طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است و طی مطالعات گیاه شناسی که در ژورنال بین المللی فارماکو گنیوز انتشار داده شده است، اجزای این روغن و تاثیر آن در افزایش فشار خون بررسی شده است.

نتایج نشان می دهد که روغن بابونه یکی از بهترین محصولات ارگانیک برای رفع تیرگی های پوست و لک های ایجاد شده در اثر زخم یا آکنه است. مطالعات دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که خواص روغن بابونه در روشن کردن پوست را به اثبات می رساند. طبق این تحقیقات بیان می شود که ماده اصلی این روغن که فلاونوئید نامیده می شود در کم کردن فعالیت ملانین پوست که سبب تغییر رنگ در آن می شود، کاربرد دارد.

ایجاد پوستی جوان

یکی دیگر از مزایای استفاده از روغن بابونه جوانسازی پوست عنوان می‌شود. از این طریق چین و چروک های پوست، ناهمواری و برآمدگی های موجود در سطح آن از بین می رود. عوامل بسیاری ممکن است در بروز مشکلات پوستی نقش داشته باشند که مهمترین آنها افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نور ماورا بنفش، آلودگی در هوا، کشیدن سیگار و مصرف بیش از حد مواد الکلی و عوامل دیگر عنوان می‌شود.

در واقع پیشگیری از پیری زودرس و چروک های ایجاد شده در سطح پوست، باید قبل از مشاهده این علائم صورت گیرد که برای این منظور استفاده از روغن بابونه بسیار توصیه می شود. این روغن را می توان هم به صورت موضعی و طبیعی به صورت ماساژ روی پوست اعمال کرد و هم از طریق کرم ها و لوسیون هایی که حاوی این روغن در ترکیبات خود هستند، استفاده کرد.

گل بابونه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان که شامل پلی فنل ها و فلاونوئید ها می‌شوند، به عنوان آنتی اکسیدان های بسیار قوی در از بین بردن این علائم و جلوگیری از ایجاد آنها نقش اساسی را ایفا می کند. آنتی اکسیدان ها در مقابله با رادیکال‌های آزادی که به بدن وارد می شوند، مقاومت کرده و سبب از بین رفتن آنها خواهند شد.

نتایج یکی از مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، نشان می دهد که پلی فنول ها دارای خواص ضد پیری هستند و از پوست در برابر اشعه های مضر فرابنفش محافظت می کنند. همچنین تاثیر این مواد در کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست نیز گزارش شده است.

هنگامی که از روغن بابونه همراه با ترکیبات ضدآفتاب استفاده می شود، این مواد بیماری ها و مشکلات جدی پوست را حل می کنند و همچنین آفتاب سوختگی های ناشی از اشعه آفتاب را نیز درمان خواهند کرد.

درمان اگزمای آتوپیک

یکی از مشکلات پوستی که ممکن است افراد را با خود درگیر کند، اختلالات پوستی مربوط به اگزمای آتوپیک است. این عارضه به دلیل چرکی بودن نیاز به درمانی ضد میکروبی و ضد التهابی دارد. برای این منظور روغن بابونه مناسب ترین گزینه درمانی برای این عارضه عنوان می‌شود.

مصرف روغن بابونه به کاهش علائم این بیماری نظیر خارش پوست نیز کمک کرده و با ترکیب با کرم های درمانی دیگر مانند کرم هیدروکورتیزون به درمان این مشکل پوستی می پردازد.

درمان پسوریازیس با روغن بابونه

پسوریازیس یک بیماری پوستی است که ممکن است میلیون ها نفر را به خود درگیر کند. علائم این بیماری شامل التهاب در پوست، خارش شدید و علائم روانشناختی است. از آنجایی که استشمام روغن بابونه سبب کاهش استرس و هورمون کورتیزول می شود، برای درمان علائم روانشناختی این بیماری بسیار مناسب است.

با این حال نمی‌توان گفت که روغن بابونه این بیماری پوستی را درمان می کند، زیرا تنها قادر خواهد بود تا علائم آن را کاهش دهد. همچنین این روغن با خاصیت ضد التهابی خود تا حدود زیادی نشانه های درد و ناراحتی را که در اثر پسوریازیس ایجاد شده است را درمان خواهد کرد.

روغن بابونه در زمره روغن هایی قرار می گیرد که خواص درمانی و زیبایی شناسی بسیاری دارد. به همین دلیل امروزه در بسیاری از مصارف پزشکی و آرایشی از این روغن به وفور استفاده می شود. به دلیل آنتی اکسیدان های قوی که در این روغن وجود دارد، درمان بسیاری از مشکلات پوستی به واسطه آن به راحتی انجام خواهد گرفت. بنابراین تهیه این روغن یا محصولاتی که حاوی این روغن در ترکیبات خود هستند، به شدت توصیه می شود.

Source: www.herbaldynamicsbeauty.com, www.stylecraze.com